Täytetyt paprikat



Tästä ohjeesta tulee kahdeksan annosta. Maistuvat vielä seuraavanakin päivänä lämmitettynä.


jauhelihalla täytetyt paprikat


Tarvitaan:
8 paprikaa

1,5 dl keittämätöntä riisiä
500g jauhelihaa
2 sipulia hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tlk (á 400g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
mustapippuria
kuivattua basilikaa/timjamia/oreganoa maun mukaan
100g juustoraastetta


Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Keitä riisi ohjeen mukaan suolalla tai kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. 
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää joukkoon sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää pannulle valkosipuli ja paista minuutin verran.
Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattimurska ja keitetty riisi. Mausta ja anna kiehua viitisen minuuttia.

Leikkaa paprikoista yläosa ja poista siemenet. Huuhtele.
Aseta paprikat vierekkäin uunivuokaan ja täytä jauheliha-riisiseoksella.
Paista uunissa noin 35 minuuttia.

Ota vuoka uunista ja lisää paprikoiden päälle juustoraaste. Paista vielä noin kymmenen minuuttia kunnes juusto on sulanut.
Päälle ripoteltu persilja antaisi vielä lisää makua. Unohdin laittaa mutta hyviä olivat ilmankin.








Kommentit

Suositut tekstit