Havaijilaiset BBQ-lihapullat


Näitä lihapullia on meillä tarjottu kylmänä noutopöydästä ja lämpimänä riisin kanssa - toimii molemmin tavoin. Alkuperäinen ohje Glorian ruoka&viini 3/2019.
Emme ole suuria korianterin ystäviä, joten sen olen jättänyt omasta versiosta pois.




N. 50 lihapullaan tarvitaan:

1 kg nauta-sikajauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä paistamiseen
(2 ruukkua korianteria)
1½ tl suolaa
1/4 tl chilihiutaleita
1/4 tl mustapippuria rouheena

Kastike:
1 salottisipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä paistamiseen
1 prk (140g) ananaspaloja mehussa
1 prk (400g) kirsikkatomaatteja
3/4 dl fariinisokeria
3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl worcesterkastiketta
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouheena

Laita ensin kastike kiehumaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä viitisen minuuttia.
Valuta ananas. Lisää ananaspalat, kirsikkatomaatit ja muuta ainekset kattilaan. Anna kiehua noin puolen tunnin ajan, sekoita välillä.




Tee lihapullat. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä öljyssä viitisen minuuttia.
Turvota korppujauhoja kermassa noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon mausteet sekä kuullotetut sipulit ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi ja pyörittele uunipellille noin 50 lihapullaa.
Paista lihapullia uunissa noin kymmenen minuuttia.



Soseuta kastike ja sekoita se kypsien lihapullien joukkoon.










Kommentit

Suositut tekstit