Inkivääri-seesamilohi uunissa


Tästä mahtavan makuisesta uunilohesta riittää 5-6 hengelle. Maistuu hyvältä myös kylmänä noutopöydästä, testattu on. Ohje napattu Glorian ruoka&viini -lehdestä 3/2019.


uunilohi


Tarvitaan:
1 kg lohifileetä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 tl raastettua inkivääriä
1 dl soijakastiketta
3/4 dl seesamiöljyä
1/2 dl miriniä
2 tl srirachakastiketta
1-2 limettiä
1 rkl seesaminsiemeniä
2 kevätsipulia

Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
Laita kalafilee uuniastiaan nahkapuoli alaspäin.
Sekoita hienonnettu valkosipuli, raastettu inkivääri, soijakastike, seesamiöljy, mirin ja sriracha kastikkeeksi. Kaada puolet kastikkeesta kalan päälle ja paista uunissa noin 30 minuuttia.

Valuta loppu kastikkeesta kypsälle kalalle. Purista lohelle limettimehua. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja hienonnettua kevätsipulia.

Maistuu hyvin riisin kanssa.



Kommentit

Suositut tekstit