Lyonin kanaa



Tätä etikkakanaa on tullut tehtyä jo useamman kerran. Ohjeen löysin Glorian ruoka&viini -lehdestä 1/2019, mittasuhteita alla muutettu hieman.


poulet au vinaigre


Kuudelle hengelle tarvitaan:

1,6 kg broilerinkoipia (eli noin 2 koipipalaa/syöjä)
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
voita paistamiseen sekä n. 3 rkl pannulle
2,5 dl punaviinietikkaa
8 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
2,5 dl kanalientä
3 rkl tomaattipyreetä
300 g ranskankermaa
1,5 tl kuivattua rakuunaa (tai ruukku tuoretta)


Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Ruskista broilerinkoivet voissa kuumassa padassa (erissä) ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pataan 3 rkl voita ja punaviinietikka, kiehauta.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi.

Ota koivet pois padasta ja lisää sinne kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Lisää ranskankerma ja kuivattu rakuuna (tai puoli ruukkua tuoretta hienonnettuna) sekä palauta koivet pataan. Laita pata ilman kantta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi.

Jos käytät tuoretta rakuunaa, hienonna loput pinnalle.


poulet au vinaigre





Kommentit

Suositut tekstit