Inkivääripossunkyljykset



Tällä ohjeella valmistetut porsaankyljykset nousivat heti suosioon meidän perheessä. Ohje löytyy Glorian ruoka&viini lehdestä 3/2019.



Neljälle tarvitaan:

4 porsaan luullista kyljystä
10 cm pala inkivääriä
6-8 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä paistamiseen
400g paksoita tai broccolinia
mustapippuria 

Kastike:
1 dl appelsiinimehua
4 rkl osterikastiketta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl hoisinkastiketta

Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Pese ja halkaise paksoit/poista broccolineista kannat. 

Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

Tee possunkyljyksen reunoihin viillot rasvaan. Laita kyljykset kuivaan pannuun ja lämmitä pannu rauhallisesti kuumaksi. Ruskista kyljyksiä noin kolme minuuttia. Käännä kyljykset ja lisää pannulle pari ruokalusikallista öljyä sekä inkivääri. Paista pari minuuttia. Lisää pannulle valkosipuli ja kypsennä hetken ajan.

Kaada kastike pannuun ja kypsennä vielä pari minuuttia valellen kyljyksiä kastikkeella. 

Siirrä kyljykset lautasille ja kaada kastike päälle. Mausta mustapippurilla. 
Lisää pannuun öljyä ja kuumenna. Paista paksoit nopeasti pannulla ja tarjoa kyljysten kanssa. 




Kommentit

Keittokirjasen kuukauden katsotuimmat