Shepherd's pie


Tällä BBC Good Food -sivuilta löytyvällä ohjeella on meillä tehty Shepherd's pie eli paimenpiirasta useamman kerran.


Paimenpiiras

Paimenpiiras



Ruokaan tarvitaan:

1 rkl öljyä
1 suuri sipuli hienonnettuna
2-3 keskikokoista porkkanaa kuutioituna
500g lampaan jauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
Reilu loraus Worcestershiren kastiketta
500ml lihalientä
900g muusiperunaa
85g voita
maitoa

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia ja porkkanaa muutaman minuutin ajan. 
Lisää pannulle jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja Worcestershiren kastike ja paista pari minuuttia.

Kaada pannulle lihaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Keitä 40 minuuttia, viimeiset 20 minuuttia ilman kantta.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 
Valmista perunamuusi. Keitä kuorittuja ja paloiteltuja perunoita suolatussa vedessä 10-15 minuuttia. Valuta vesi pois ja muusaa perunat voin ja maidon kanssa.

Laita jauhelihaseos uuninkestävään astiaan. Lusikoi perunamuusi päälle ja kuvioi pinta haarukalla. Paista uunissa 20-25 minuuttia kunnes pinta saa väriä.




Kommentit

Suositut tekstit