Possua ja ohraa uunissa


Tämä possupadan ohje on Glorian ruoka & viini -lehden numerosta 1/2016. Tämä on niin hyvää, ettei ohjetta halua kadottaa.



possupata


Tarvitaan:

800 g possun kassleria
1½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 varsisellerin varsi
1/4 tl cayennepippuria
2 dl valkoviiniä
4 dl kanalientä
1 prk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1-2 dl salvianlehtiä tai 1-2 tl kuivattua salviaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 sitruunan mehu
1 rkl sokeria
2 dl kokonaisia, esikypsennettyjä ohranjyviä 

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Kuutioi liha isoiksi, noin 5 cm:n kuutioiksi. Ruskista liha padassa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi varsiselleri. Lisää sipulit ja selleri sekä cayennepippuri pataan ja kuullota muutama minuutti.

Lisää valkoviini pataan ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes viini on haihtunut puoleen. Lisää pataan loput ainekset ohranjyviä lukuun ottamatta, peitä kannella ja hauduta uunissa pari tuntia.

Lisää pataan ohranjyvät ja kypsennä uunissa kannella peitettynä vielä noin 45 minuuttia.





Kommentit

Suositut tekstit