Nautaa ja parsakaalia kiinalaisittain


Perhe toivoi kiinalaista ruokaa ja halusin kokeilla jotain uutta. Tämän ruoan alkuperäinen ohje on Daring Gourmet -sivulla



Tarvitaan:

n 500 g naudan lihaa, esim. ulkofile
1 rkl soijakastiketta
1 rkl omenamehua (alkup. ohjeessa sherryä)
1½-2 rkl maapähkinäöljyä paistamiseen
1 sipuli viipaloituna
2-3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 suurehko parsakaali
100 g pavunituja

Kastikkeeseen:
3/4 dl soijakastiketta
3/4 dl vettä
3/4 dl ruskeaa sokeria (laitoin muscovadosokeria)
1 rkl omenamehua (alkup. ohjeessa sherryä)
1 rkl seesamiöljyä
½ tl rouhittua mustapippuria
1½ tl maissitärkkelystä (Maizenaa)

Laita riisi kiehumaan.

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa liha, soijakastike ja omenamehu.

Yhdistä kastikeainekset ja hämmennä kunnes maissitärkkelys on sekoittunut joukkoon.

Kuumenna öljy wok-pannussa erittäin kuumaksi. Ruskista lihasuikaleita pannussa pari minuuttia. Tein tämän muutamassa erässä. Lisää lihan joukkoon pannulle sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja paistele minuutin verran.  Lisää paloiteltu parsakaali ja paista noin minuutti. Sekoita joukkoon pavunidut ja kastike ja anna kiehua minuutin verran.

Tarjoile heti keitetyn riisin kanssa.









Kommentit

Suositut tekstit