Kanakeitto meksikolaisittain


Tämän kanakeiton valmistin sunnuntaina seuraavaa päivää varten. Maistui todella mainiolta päivän tekeydyttyään. Alkuperäinen ohje on CountryLiving -sivustolta ja tehtiin haudutuspadassa (slow cooker). Minä tein tämän uunissa pari tuntia hauduttaen.




Ruokaan käytin:

800g broilerinkoipia
1 sipuli hienonnettuna
1 punainen paprika siemenet poistettuna ja paloiteltuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2½ dl kanalientä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
2½ dl tomaattikastiketta
2 vihreää chiliä siemenineen, hienonnettuna
1 tl chilijauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
3/4 tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria rouheena
1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
n. 100g vihreitä papuja pilkottuna 2-3 osaan
1 rkl limemehua


Jos haluat tehdä tomaattikastikkeen itse, yksi ohje löytyy blogista täältä.

Laita uunipataan koipipalat, sipuli, paprika ja valkosipuli. Sekoita keskenään kanaliemi, tomaattimurska ja -kastike, hienonnettu chili, chilijauhe, oregano ja juustokumina. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja kaada kanojen päälle pataan. Peitä kannella tai foliolla ja hauduta 165-asteisessa uunissa parin tunnin ajan.

Lisää pataan puolitettu ja viipaloitu kesäkurpitsa ja vihreät pavut ja hauduta vielä peitettynä puolisen tuntia.

Ota pata uunista ja poista broilerinkoivet. Erottele liha luista ja palauta liha pataan.

Sekoita joukkoon limen mehu ja halutessa hienonnettua tuoretta korianteria. Tämän tein vasta seuraavana päivänä, kun lämmitin keiton uudestaan.

Tarjoiluun halutessa tuoretta korianteria, jalapenoa, ranskankermaa ja maissilastuja.








Kommentit

Suositut tekstit