Stroganoff


Tästä ohjeesta syntyy stroganoff (tai stroganov) kuudelle. Ruokaan voi käyttää naudan ulkofilettä tai paistia, porsaanlihaakin. Tällä kertaa tein sen näin:


Stroganov


Tarvitaan:

n. 900 g naudan sisäpaistia
2 sipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
voita paistamiseen
2 tl suolaa
mustapippuria

2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl kokojyväsinappia
5 dl lihalientä
laakerinlehti
n. 1 dl smetanaa
1-2 maustekurkkua
silputtua tuoretta persiljaa

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuutioi paisti. Ruskista lihat voissa pienissä erissä ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.
Kuullota sipulia ja valkosipulia rasvassa muutama minuutti. Palauta lihat pannulle. Ripottele päälle vehnäjauhot, lisää tomaattipyree ja sinappi ja paista hetken aikaa. Kaada lihaliemi pannuun ja lisää laakerinlehti. Hauduta kannen alla vähintään tunnin ajan, mitä pidempään sen parempi.

Lisää loppuvaiheessa kuutioitu maustekurkku ja smetana, hauduta vielä hetki. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Tarjolle perunamuusin tai keitettyjen perunoiden sekä etikkapunajuurien ja maustekurkun kanssa. Riisinkin kanssa maistuu mainiolta.

Stroganov



Kommentit

Suositut tekstit