Marrakechin broileri



Jokin aika sitten osallistuin opiston ruokakurssille, jonka teemana oli pohjoisafrikkalainen ruoka. Tämä Marrakechin broileri -ohje tuli sen jälkeen meidän vakioruokalistalle, tästä pitää koko perhe. Löysin ohjeen myöhemmin myös täältä. Näin sen teen:



broilerinkoivet uunissa



Tarvitaan neljälle:
4 kpl broilerin koipi-reisipalaa, tai vastaava määrä broilerin nuijia/reisipaloja
öljyä
1 tl suolaa
4 kpl pientä sipulia
1-2 kpl punainen chili
1 sitruuna

Liemi:
2 rkl öljyä
3 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna 
1/2 tl kanelia
2 tl juustokuminaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl fariinisokeria
3 dl omenamehua
1 kpl kana- tai kasvisliemikuutio


Jos käytän broilerin reisi-koipipaloja, leikkaan ne kahteen osaan. Ruskista broileri nopeasti pannulla ja mausta suolalla. Siirrä uunivuokaan. Kuori ja puolita sipulit ja ruskista nekin nopeasti. Laita broilerin kaveriksi vuokaan, kuten myös halkaistut chilit ja viipaloitu sitruuna.

Valmista liemi: kuullota valkosipulia, mausteita ja sokeria öljyssä. Lisää omenamehu ja liemikuutio ja kiehauta nopeasti, niin että liemikuutio sulaa. Kaada liemi uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

Tarjolle esimerkiksi riisin kanssa.




Kommentit

Suositut tekstit