Kokonainen ankka uunissa


Lidlin tarjouslaarista löytynyt ankka (n. 3 kg) oli viimein aika saada pois pakkasesta ja uuniin. Otin ankan jääkaappiin sulamaan pari päivää ennen kypsennystä. Ohjeen ankan maustamiseen otin täältä.


ankkaa uunissa



Mausteseos:
3 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl sokeria
1½ rkl hunajaa
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

Pese ja kuivaa ankka.

Sekoita mausteet ja hiero niitä ankan ulko- ja sisäpintaan. Anna ankan maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan.

Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Aseta ankka ritilän päälle ensin rintapuoli alaspäin ja paista noin tunti. Käännä, ja paista vielä noin tunnin ajan. Valele ankkaa paistamisen aikana pellille valuvalla nesteellä. Ankka on kypsä, kun siitä pistettäessä valuva neste on kirkasta.

Lisukkeeksi paistoimme ankan paistorasvassa perunaa, porkkanaa, palsternakkaa ja sipulia.



ankkaa ja juureksia






Kommentit

Suositut tekstit