Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista
Perheen nuorimman toiveesta (tosin jälkikäteen kävi ilmi, että oli tarkoittanut hernekeittoa) ruokalistalla oli tänään pinaattikeitto.
Ruokaan käytin:
250 g tuoretta pinaattia
3 rkl voita
3/4 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
n. 1 rkl kasvisfondia
Ryöppää pinaatti keittämällä pari minuuttia vähäisessä vedessä. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Puristele liika vesi pois ja silppua hienoksi.
Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kiehauta jauhoja voissa noin minuutin ajan. Lisää maito koko ajan vispaten.
Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti. Keitä noin kymmenen minuuttia ja mausta fondilla (tai suolalla ja pippurilla).
Tarjolle kovaksi keitettyjen kananmunien ja ruisleivän kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti