Pollo alla Cacciatora


Pollo alla Cacciatora eli kanaa metsästäjän tapaan. Muunnelmia löytyy useita, pataan voi lisätä pekonia, sieniä, kapriksia, oliiveja... Joissakin ohjeissa käytetään puna- toisissa valkoviiniä.


Pollo alla cacciatora


Meillä pataan laitettiin (tästä syö 5-6 henkeä):

Broilerin luullisia reisipaloja n. 1,5 kg
öljyä paistamiseen
2 porkkanaa 
2 lehtisellerin vartta
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
6 anjovisfileetä
2 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria
1 iso rosmariinin oksa
1 tlk (400g) säilyketomaatteja
2 dl kanalientä

Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista kanapalat molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä syrjään.

Lisää pannulle tarvittaessa öljyä ja kuullota hienonnettua valkosipulia ja anjovisfileitä, kunnes anjovis sulaa. Lisää pannulle hienonnettu sipuli sekä paloiteltu selleri ja porkkana ja paistele viitisen minuuttia.

Palauta kanapalat pannulle. Lisää riivityt rosmariinin lehdet ja punaviini, ja keitä muutaman minuutin ajan.

Lisää säilyketomaatit ja kanaliemi. Peitä kannella ja hauduta noin 30 minuuttia, kunnes kana on kypsää. 

Tarjoile pastan kanssa.






Kommentit

Suositut tekstit