Myskikurpitsakeitto


Kaupat ovat pullollaan myskikurpitsoita ja netti pullollaan myskikurpitsakeiton ohjeita. Ensimmäinen kurpitsakeittoni syntyi näin:


myskikurpitsakeitto


1 myskikurpitsa (n. 1 kg)
öljyä
pari porkkanaa
1 sipuli
1 punainen mieto chili
8 dl kasvislientä
1 dl kermaa
suolaa 
pippuria

Pinnalle paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Lämmitä uuni 220 asteiseksi. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Lohko kurpitsa muutamaan osaan. Aseta lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sivele kurpitsanpalat öljyllä ja mausta reilusti suolalla. Paahda uunissa n. 35 minuuttia, kunnes kurpitsa tuntuu haarukalla kokeiltaessa pehmeältä.




Kuori ja paloittele porkkana. Hienonna kuorittu sipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna.

Kuullota porkkanaa, sipulia ja chiliä öljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan. Kaavi lusikalla jäähtynyt kurpitsanliha irti kuorista ja lisää kattilaan. 
Lisää kasvisliemi ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Soseuta ja lisää kerma. Kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla.

Huuhdo ja puhdista kurpitsansiemenet. Paahda kuivalla pannulla ja mausta suolalla. Ripottele siemenet keiton päälle, tarjoile tuoreen leivän kanssa.






Kommentit

Suositut tekstit