Rosmariini-persikka-mozzarellakana


Kanaa, pekonia, tuoreita persikoita, täytyy olla hyvää! Alkuperäisen ohjeen löysin Half Baked Harvest - sivustolta.


kanapata


Ruokaan käytin:

1 kg kanan luullisia reisipaloja
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
sitruunan kuori raastettuna
suolaa ja pippuria
1 dl vehnäjauhoa
1 pkt pekonia
2 dl kuivaa valkoviiniä
2½ dl kanalientä
3 persikkaa lohkottuna
1½ rkl hunajaa
250 g mozzarellajuustoa revittynä
tuoretta basilikaa

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Hiero kanapaloille öljyä, rosmariinia, sitruunan kuorta ja suolaa sekä pippuria. Ripottele vehnäjauhot kanapalojen päälle, ja kääntele niin että ne peittyvät kauttaaltaan jauhoon.

Paloittele pekoni ja paista rapeaksi uuninkestävällä pannulla. Poista pekoni pannulta ja paista kanapaloja pekonin rasvassa noin viisi minuuttia/puoli. Pienennä lämpöä ja lisää pannulle viini ja kanaliemi. Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes kana on kypsää.

Lisää pekoni takaisin pannulle. Asettele persikan lohkot ja revitty mozzarella kanapalojen ympärille ja valuta persikoiden päälle hunajaa. Laita pannu uuniin noin viideksi minuutiksi, kunnes persikat ovat saaneet väriä ja juusto sulanut.

Ripottele valmiin ruoan päälle basilikaa.




Kommentit

Suositut tekstit