Szechuan härkää
Tämän alkuperäisen ohjeen otin Gonna Want Seconds -sivustolta. Muutin sitä kuitenkin hieman, esimerkiksi korvasin riisiviinin valkoviinillä.
Marinadi lihalle:
1½ rkl maissitärkkelystä
1½ rkl valkoviiniä
1½ rkl soijakastiketta
Kastike:
3/4 dl soijakastiketta
3/4 dl hoisin-kastiketta
1½ rkl punaista chilitahnaa
½ rkl sinappia
2 tl riisiviinietikkaa
3 tl ruskeaa sokeria (käytin muscovado ruokosokeria)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 punaista chilipalkoa hienonnettuna
Wokkiin:
maapähkinäöljyä
n. 600 g naudan lihaa ohueksi suikaloituna, esim. flank steak tai ulkofile
3 lehtisellerin vartta pieniksi tikuiksi leikattuna
2 porkkanaa pieniksi tikuiksi leikattuna
2 kevätsipulia pienittynä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Lisukkeeksi keitettyä riisiä.
Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi/suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset tasaiseksi ja laita liha marinoitumaan (esim. pakastepussiin) 30 minuutiksi.
Sekoita kastikkeen ainekset ja laita sivuun odottamaan. Laitoin chilit siemenineen, siemenet voi poistaa, jos haluaa vähemmän tulisen version.
Kuumenna ruokalusikallinen maapähkinäöljyä wokissa tulisen kuumaksi ja ruskista liha pienissä erissä. Laita sivuun odottamaan.
Kuumenna noin ruokalusikallinen maapähkinäöljyä ja paista selleritikuja pari minuuttia. Lisää porkkanatikut ja wokkaa koko ajan sekoittaen pari minuuttia lisää. Lisää wokkiin lihat, valkosipuli, kevätsipuli ja kastike. Anna kiehua minuutin ajan. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti