Kolakastike grillipossulle
Porsaan grillikylki ensin 1½ tuntia uunissa, lopuksi grillissä glaseerattuna tällä mainiolla kastikkeella. Ohjeen löysin foodnetwork.com:ista.
Kylkeä meillä oli reilusti, n. 2 kg. Pintaan:
suolaa
rouhittua mustapippuria
chilimausteseosta
fariinisokeria
Maustettu liha 125-asteiseen uuniin noin puoleksitoista tunniksi.
Liha ollessa uunissa tee glaseerauskastike:
1 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
N. 5 dl tomaattiketsuppia
n. 3 dl kolajuomaa
reilu dl valkoviinietikkaa
3 kukkuraista teelusikkaa fariinisokeria
1½ tl karkeaa sinappia
1 tl worcestershire-kastiketta
rouhittua mustapippuria
Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää loput ainekset ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen reilu tunti.
Grillikylki pois uunista, antaen levähtää hieman ennen grillaamista. Viimeistely grillissä, pintaan runsaasti kastiketta valellen.
Kommentit
Lähetä kommentti