Shakshuka

Mikä ihmeen shakshuka? Pitihän siitä ottaa selvää ja kokeilla, kun niin moni siitä puhui. Olen selvästi jälkijunassa 😊. Shakshukaa syödään Lähi-Idässä/Pohjois-Afrikassa aamiaiseksi leivän kanssa, menee myös lounaana tai päivällisenä. Olen myös nähnyt ohjeita, joissa pataan lisätään esimerkiksi makkaraa. Tein iltaruoaksi kasvisversion, jonka tarjosin lisukesalaatin kanssa. Käyttämäni ohje löytyy täältä.


Shakshuka


1 rkl oliiviöljyä
puolikas sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 vihreä tai punainen paprika
2 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaatipyreetä
1 tl chilimaustetta (-hiutaleita)
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
ripaus sokeria
suolaa ja pippuria
5-6 kananmunaa
hienonnettua persiljaa koristeluun

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuutioi paprika.
Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja paista noin minuutti.
Lisää paprika pannulle ja paista miedolla lämmöllä 5-7 minuutin ajan, kunnes paprika pehmenee.

Sekoita joukkoon tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet ja sokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia, kunnes kastike alkaa sakeutua. Maista ja lisää mausteita makusi mukaan.

Riko joukkoon kananmunat ja peitä pannu kannella. Hauduta 10-15 minuuttia kunnes munat ovat hyytyneet. Jos haluat kananmunat löysinä, keitä vähemmän aikaa.


Shakshuka




Kommentit

Suositut tekstit