Chili sin carne

Chiliä ilman lihaa Jamie Oliverin mukaan, ohjeen otin täältä. Alkuperäinen ohje on kymmenelle hengelle, joten puolitin sen. Neljän hengen perhe söi siitä hyvin, ja vielä riitti pakkaseenkin.


Chili sin carne



Ainekset:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 purjo
1 punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl juustokuminaa
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 kanelitanko tai ½ tl jauhettua kanelia
1 rkl tomaattipyreetä
6 dl kasvislientä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 tlk (400g) mustapapuja
1 tlk (400g) punaisia kidney papuja
285g linssejä
(muskottipähkinää raastettuna)
1 rkl kuivattua oreganoa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjo ja chili siemenineen.

Kuullota sipuleita ja chiliä muutama minuutti öljyssä pannulla. Lisää juustokumina, jauhettu korianteri, savustettu paprikajauhe ja kaneli ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja paista vielä parin minuutin ajan.

Lisää pannulle linssit, valutetut ja huuhdellut pavut sekä tomaattimurska ja kasvisliemi, oregano ja muskottipähkinä. Keitä noin tunnin ajan välillä hämmentäen.

Meillä tämä tarjottiin keitetyn riisin ja ranskankerman kanssa. Hyvin upposi meidän lihansyöjiin.


                                     

Kommentit

Suositut tekstit