Aasialainen nuudeli-lihapullakeitto
Glorian Ruoka ja Viini lehdessä 2/2017 oli aasialaisen pikaruoan ohje. Valmistusajaksi luvattiin 20 minuuttia. Jotenkin minulla menee aina kauemmin kuin ohjeessa annettu aika. :) Lopputulos oli kuitenkin erittäin maukas ja nopea arki-illan ruoka.
Ainekset:
400g possunjauhelihaa
1 tl currytahnaa
1 tl suolaa
Liemi
5 cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl currytahnaa
8 dl vettä
3 rkl kalakastiketta
1 tlk (400g) kookosmaitoa
100g riisinuudeleita
2 kevätsipulia
1 limetin mehu
1 l babypinaattia
2 punaista chiliä
korianteria
Sekoita jauheliha, currytahna ja suola kulhossa. Ohjeessa käytettiin punaista currytahnaa. Minulla sattui olemaan jääkaapissa vihreää, joten käytin sitä. Tee taikinasta pieniä lihapullia valmiiksi odottamaan.
Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää sitten currytahna ja paista vielä noin minuutti. Lisää vesi ja kalakastike, kiehauta.
Lisää kattilaan lihapullat ja keitä kolmisen minuuttia. Nosta lihapullat lautaselle odottamaan (peitä foliolla). Lisää kattilaan kookosmaito ja kiehauta. Sekaan nuudelit, keitä neljä minuuttia.
Lisää kattilaan hienonnettu kevätsipuli ja limetin mehu. Lisää myös lihapullat ja pinaatti ja kuumenna.
Laita keiton kanssa tarjolle hienonnettua chiliä ja korianteria sekä limetin lohkoja.
Kommentit
Lähetä kommentti