Liha-kaalikeitto

Nyt on taas kaaliruokien aika. Tämän liha-kaalikeiton voi tehdä jo edellisenä päivänä, minäkin hauduttelin sunnuntaina alkuviikon ruoaksi. Maku vain paranee yön yli. Annos on reilu, tästä riittää pariksikin päiväksi.


Liha-kaalikeitto


Kattilaan meni:
n. 1 200 g naudan etuselkää
n. 2 litraa vettä
1 rkl suolaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
2 porkkanaa
1 sipuli
1 purjo
n. 1 kg valkokaalia
4 perunaa
persiljaa




Laita lihapala kattilaan ja päälle sen verran vettä, että liha peittyy kokonaan. Kuori kuumennettaessa pinnalle muodostuva vaahto pois. Sen jälkeen mausteet kattilaan ja haudutetaan n. 45 minuuttia.

Huuhdo tällä välin kaali, poista ulommat lehdet. Suikaloi ja paahda halutessasi kuivalla pannulla.  Minä tein näin, hyvää tuli.
Kuori ja lohko sipuli, porkkanat ja perunat. Huuhdo purjo ja leikkaa siivuiksi.

Lisää kattilaan lohkotut porkkanat, sipuli ja kaali ja anna hautua puolisen tuntia. Lisää perunat ja purjoviipaleet, keitä n. 10 minuuttia. Nosta liha kattilasta, poista kalvot ja pilko suupaloiksi. Lisää liha takaisin keittoon, tarkista sakeus ja maku. 

Ripottele valmiin keiton päälle persiljaa ja tarjoa ruisleivän kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit