Juustoinen suppilovahverokeitto

Ensin tuntui, etten löytäisi niitä millään. Sitten huomasin ensimmäisen, toisen, ja lopulta suorastaan seisovani niiden päällä. Suppilovahverot laitoin tällä kertaa keittoon, ja näin sen tein:

Juustoinen suppilovahverokeitto



1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita 
N. 1 l suppilovahveroita
3 rkl vehnäjauhoa
7 dl vettä
2 rkl kasvisfondia (tai 2 kasvisliemikuutiota)
1 dl maitoa
250 g sulatejuustoa 
mustapippuria
(suolaa)
persiljaa

Hienonnettu sipuli ja valkosipuli kuullotetaan voissa kattilassa. Pienityt suppilovahverot sekaan, ja keitetään sekoitellen kunnes enin sienistä irtoava neste on haihtunut. Kattilaan ripotellaan vehnäjauhot ja käännellään sienten joukkoon. Päälle vesi ja kasvisfondi. Annetaan kiehua viitisentoista minuuttia.

Kattilaan lisätään maito ja paloiteltu sulatejuusto, keitetään kunnes juusto on sulanut. Maustetaan pippurilla ja tarpeen mukaan suolalla, päälle persiljaa. Nautitaan hyvän leivän kanssa.



Kommentit

Suositut tekstit