Chow mein

Kanaa chow mein on nopea ja helppo tehdä. Alkuperäinen ohje löytyi BBD Good Food -sivuilta, mittasuhteet hieman muuttuivat.

Chow mein


Tarvitaan:

n. 250g munanuudeleita
1 rkl + 1 tl seesamiöljyä
350g luutonta kanan rintafileetä
2½ rkl maapähkinäöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
150g sokeriherneitä
50g parmankinkkua tai keitettyä kinkkua
2 tl vaaleaa soijakastiketta
2 tl tummaa soijakastiketta
1 rkl kiinalaista riisiviiniä (korvasin omenamehulla)
½ tl valkopippuria
½ tl sokeria
2 kevätsipulia hienonnettuna

Marinadiin:
2 tl vaaleaa soijakastiketta
2 tl kiinalaista riisiviiniä (omenamehua)
1 tl seesamiöljyä
½ tl valkopippuria

Leikkaa kanan rintafileet suikaleiksi. Revi kinkku suikaleiksi.

Keitä nuudeleita kolmisen minuuttia. Valuta ja huuhtele juoksevalla kylmällä vedellä. Laita nuudelit takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen seesamiöljyä.

Yhdistä marinadiainekset ja kana ja sekoita huolella. Anna kanan marinoitua kymmenen minuutin ajan. Ehdin jo laittaa marinadiin teelusikallisen riisiviinietikkaa, kun tajusin että ohjeessa on riisiviiniä. Pikainen tiedonetsintä millä sen voisi korvata, kun alkuperäisessä ohjeessa ollutta sherryäkään ei ollut. Vastaus: kuiva valkoviini tai omenamehu. Päädyin siis omenamehuun. Jo lisätty etikka ei ainakaan pilannut makua.

Kuumenna wokkipannu korkealla lämmöllä ja lisää ruokalusikallinen maapähkinäöljyä. Kun öljy on hyvin kuumaa ja savuaa hieman, wokkaa kanasuikaleita pannulla parin minuutin ajan. Siirrä suikaleet lautaselle ja pyyhi wokki puhtaaksi.

Kuumenna pannu taas hyvin kuumaksi ja lisää loppu maapähkinäöljystä. Kun öljy savuaa hieman, lisää pannulle valkosipuli ja paista 10 sekunnin ajan. Lisää kinkku ja sokeriherneet ja wokkaa noin minuutti. Kaada pannulle nuudelit ja sekoita joukkoon soijakastikkeet, riisiviini (omenamehu), valkopippuri, sokeri ja kevätsipuli. Wokkaa pari minuuttia. Palauta kanat pannulle ja paista 3-4 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Lisää lopuksi teelusikallinen seesamiöljyä ja sekoita.



Kommentit

Suositut tekstit