Tattirisotto
Tätä risottoa tein viime syksynä ja tulen ehdottomasti tekemään uudestaan. Lapsetkin jo suunnittelivat sienireissua, että saisivat tätä taas. Pelkäsin viime syksynä etukäteen miten sienirisotto lapsille maistuisi mutta maistuihan se - ja varmaan suureksi osaksi sen takia, että olivat itse mukana aineksia etsimässä.
Risottoon tulee:
n. 1 l tuoreita sieniä, käytin herkkutatteja
4 dl risottoriisiä
salottisipulia
oliiviöljyä/voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l kanalientä (tai kasvis-)
suolaa
mustapippuria
voita
parmesanraastetta
n. 1 l tuoreita sieniä, käytin herkkutatteja
4 dl risottoriisiä
salottisipulia
oliiviöljyä/voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l kanalientä (tai kasvis-)
suolaa
mustapippuria
voita
parmesanraastetta
Puhdista ja pilko sienet. Paista voissa pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
Kuullota syvällä paistinpannulla hienonnettua sipulia öljyssä/voissa. Lisää riisi ja hämmennä, kunnes se on kuultavaa (varo ruskistamasta). Kaada joukkoon valkoviini ja hämmentele kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää pannulle kanalientä suurehko kauha kerrallaan ja hämmennä, kunnes se on imeytynyt. Viimeisen kauhallisen kanssa lisäsin myös sienet riisin joukkoon. Viimeistele reilulla nokareella voita ja parmesanraasteella. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Kommentit
Lähetä kommentti