Chili con carne jauhelihasta

Sitkeä kesäflunssa on vaivannut näin loman päätyttyä ja välillä nenä on ollut aivan tukkoinen. Totesin, että tulinen chili voisi auttaa oloa - tai ainakaan se ei sitä pahentaisi. Tein tätä koko perheen herkkua reilun annoksen, seuraavana päivänä maistuu vielä paremmalta.


Chili con carne jauhelihasta


Tällä kertaa laitoin pataan:

800g naudan jauhelihaa
3 sipulia
6 valkosipulinkynttä
3 (kuivattua) chiliä 
1 sitruunan mehu
2 tlk (à 400g) kuorittuja tomaatteja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria, timjamia, paprikajauhetta (savustettua), 
oreganoa, juustokuminaa
laakerinlehti
1 prk kidney papuja valutettuna
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa


Paloittele sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna (kuivatut) chilit, laitoin ruokaan siemetkin. Kuullota sipuleita ja chiliä öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Chiliä kannattaa laittaa alkuun varovammin ja lisätä maun mukaan.
Purista pataan sitruunan mehu ja kaada sekaan kuoritut tomaatit. Mausta ja hauduta, kunnes tomaattien liemi on saonnut noin puoleen.
Lisää pavut ja hauduta vielä - mitä kauemmin, sen parempi. Tarkista maku.

Meillä oli lisukkeena nachoja ja ranskankermaa. Usein on syöty riisin ja vihreän salaatin kera.
Seuraavana päivänä kääräistiin chili con carnea tortillalettujen sisään salsan, salaatin ja ranskankerman kanssa, fajitasten tapaan.

Kommentit

Suositut tekstit