Lohikeitto

Tämän lohikeiton maustaa valkosipuli ja kerman sijaan laitetaan sulatejuustoa. Ohje on peräisin Glorian viidennestä ruokakirjasta. Todella maukas ja täyteläinen keitto.


lohikeitto

500 g lohifileetä
n. 400 g perunaa
2 porkkanaa
pieni kukkakaali
1 dl herneitä
2-3 valkosipulinkynttä
1 l vettä
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
250 g sulatejuustoa
pinnalle ruohosipulia ja/tai tilliä
suolaa

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Paloittele kukkakaali. Riivi herneet, jos käytät tuoreita. Minä laitoin tällä kertaa pakkasesta. Poista lohifileestä nahka ja ruodot ja kuutioi kala. Maustoin kalat jo tässä vaiheessa suolalla.
Keitä kasviksia maustepippurien ja laakerinlehden kanssa noin kymmenen minuttia. Lisää keittoon paloiteltu sulatejuusto ja lohikuutiot (sekä herneet, jos käytät pakastettuja). Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kypsennä noin viisi minuuttia kunnes kala on kypsää. Silppua pinnalle ruohosipulia tai tilliä.

Kommentit

Suositut tekstit