Cannellonit jauheliha-pinaattitäytteellä

Viikonloppuna meillä tehtiin cannelloneja, täytteenä jauheliha ja pinaatti. Ohjeen perusrunko löytyi täältä. Puolitin ohjeen ja lisäsin pinaatin, sovelsin myös mittasuhteita hieman. Vaatii hieman näpertelyä mutta maku on sen arvoinen.


jauhelihacannellonit


1 sipuli hienonnettuna
n. 50g pala juuriselleriä pieneksi kuutioituna
1 porkkana pieneksi kuutioituna
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400g jauhelihaa (käytin sika-nautaa)
200g baby-pinaattia
½ dl kuivaa valkoviiniä
1½ dl lihalientä
½ tl kuivattua rosmariinia
1 laakerinlehti
suolaa ja pippuria
1 kananmunan keltuainen

1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoa
3 dl maitoa
1 dl raastettua parmesaania
0,3 dl hakattua persiljaa
5 dl tomaattikastiketta
½ dl kuohukermaa
n. 250g cannelloniputkia

Tee ensin tomaattikastike. Ohje blogissa täällä. Voit toki myös käyttää valmista tomaattikastiketta.

Valmista täyte: Hauduta pinaattia pannulla öljyssä kannen alla muutaman minuutin ajan, välillä sekoittaen. Siirrä pinaatti kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuullota sipulia, selleriä ja porkkanaa öljyssä paistokasarissa noin kolme minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota minuutin ajan. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää pannulle viini ja anna kiehua noin minuutti. Lisää lihaliemi ja laakerinlehti. Murskaa kuivattu rosmariini kämmenellä ja lisää pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Keitä kannen alla 15 minuttia. Poista kansi ja keitä kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Poista laakerinlehti. 

Purista pinaatista liika neste pois ja hienonna. Lisää pannulle ja sekoita. Poista paistinpannu liedeltä ja anna jäähtyä hieman. 

Valmista täytteen jäähtyessä juusto-persiljakastike: Sulata ruokalusikallinen voita kasarissa ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää maito vähitellen koko ajan vispaten, ja keitä viitisen minuuttia. Lisää puolet parmesanista ja persilja.

Sekoita jauhelihatäytteen joukkoon kananmunan keltuainen ja juusto-persiljakastike. Lisää tomaattikastikkeeseen kuohukerma. Kaada uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Täytä cannelloniputket ja aseta vuokaan yhteen kerrokseen. Kaada päälle loppu tomaattikastikkeesta ja ripottele pinnalle jäljellä oleva parmesanraaste. 
Paista uunin alatasolla 225 asteessa 30 minuuttia.






Kommentit

Suositut tekstit