Tomaattinen risotto merenelävistä

Viikonloppuna herkuteltiin mehevällä risotolla.

merenelävärisotto


n. 500g katkarapuja/simpukanlihaa/mustekalaa
1 l kana-, kala- tai kasvislientä 
paistamiseen voita ja öljyä
250g (n. 3 dl) risottoriisiä (Arborio tai Carnaroli)
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 tölkki (400g) säilöttyjä tomaatteja
1 rkl tomaattipyreetä
2 salottisipulia pilkottuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa ja pippuria
50g parmesanjuustoa raastettuna
1 dl hakattua persiljaa

Olen joskus lukenut ohjeen, että risottoriisiä tulee huuhdella siivilässä juoksevan veden alla kunnes valuva vesi ei ole enää sameaa. En tiedä vieläkö tämä pitää paikkansa, en ole nähnyt risotto-ohjeissa tätä vaihetta, mutta teen näin edelleen.

Tee kanaliemi ja pidä kuumana. 
Paista merenelävät nopeasti öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla ja laita syrjään odottamaan.
Kuullota pannulla sipulia ja valkosipulia voi-öljyseoksessa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota, kunnes riisi näyttää hienoisen läpikuultavalta.
Lisää viini ja sekoita, kunnes se on imeytynyt riisiin. Kaada pannulle tölkillinen tomaatteja, ja sekoita jälleen kunnes neste on imeytynyt. Lisää tämän jälkeen kanalientä iso kauhallinen kerrallaan ja hämmennä, kunnes neste imeytyy. 
Lisää risoton joukkoon tomaattipyree, ja sen jälkeen paistetut merenelävät samaan aikaan viimeisen liemikauhallisen kanssa. Sekoita, kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt. Risotto saa jäädä hieman löysäksi. Sekoita joukkoon raastettu parmesan ja persilja.

Risoton juju on, että jaksaa sekoittaa koko valmistamisen ajan. Maku palkitsee!


Kommentit

Suositut tekstit