Spagettia tomaatti-sardelli-kapriskastikkeen kanssa. Eli muunnelma alla puttanescasta.


Mietin minne käyttää jääkaapissa ollut vajaa purkillinen kapriksia ja vastaan tuli pasta alla puttanesca. Ruokaan kuuluu olennaisesti oliivit. Minut äänestettiin kuitenkin kumoon ja tässä versiossa niitä ei ole. Maukasta tuli!

tomaatti-sardelli-kapriskastike pastalle

500g spagettia
3 rkl oliiviöljyä
8 sardellifileetä
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
400g säilyketomaattia
2 rkl pieniä kapriksia
persiljaa
suolaa
pippuria

Hienonna sardelli ja valkosipuli sekä chili. Poista halutessasi chilistä siemenet. Minä jätin ne saadakseni vähän tulisempaa.
Kuullota öljyssä sardellia, valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Kaada joukkoon säilyketomaatti ja pilko lastalla tomaatteja pienemmäksi. Lisää valutetut kaprikset ja keitä viitisentoista minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta suolatussa vedessä. Ota talteen hiukan keitinvettä. Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja lisää keitinvettä, jos tarpeen. Päälle persiljaa.

    Kommentit

    Suositut tekstit