Maistuva nakkikastike

nakkikastike


Eilen meillä syötiin perinteistä nakkikastiketta. Maistuu kaikenikäisille. Tarvitaan:

n. 400g nakkeja
1 keltasipuli
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
kasvisliemikuutio

Nakit paloiksi ja sipuli hienoksi. Kuullotin ensin sipulia voissa, sitten nakit joukkoon ruskistumaan. Nakit ja sipuli hetkeksi syrjään. Pannulle pari ruokalusikallista voita ja kolme vehnäjauhoja. Jauhot ruskistetaan - ja tämä on taitolaji: en ole vielä onnistunut saavuttamaan paremman puoliskon muistelemaa lapsuuden täydellisyyttä, kun jauhot oli viittä vaille palaneet, mutta ei kuitenkaan aivan. Harjoittelu jatkuu.
Tämän jälkeen pannulle n. 5 dl vettä, lisäsin vähitellen (muovi)vispilällä sekoittaen, jotta jauhot ei jäisi paakkuun. Murentelin sekaan vielä kasvisliemikuution ja keitin hetken.
Nakit ja sipuli kastikkeen joukkoon ja haudutetaan. Tällä kertaa ei ollut kiire, joten sai muhia pitkään. Lopuksi makua ja väriä voi parantaa esim. tomaattiketsupilla, lisäsin pari ruokalusikallista, ja lorautin sekaan vielä hiukan balsamicoa.

Meillä nautittiin keittetyjen perunoiden ja vihersalaatin kanssa. Ruisleipää unohtamatta.

Kommentit

Suositut tekstit