Lohta, itsetehtyjä lohkoperunoita ja pinaattimuhennosta

Rosmariinilla maustetut lohkot tuoksuu ja maistuu hyvältä.
Pinaattimuhennos toimii kastikkeena kalalle. Nam!


paistettu lohi


Laita ensin lohkot uuniin:

1 kg kiinteää perunaa
öljyä
suolaa
kuivattua tai muutama oksa tuoretta rosmariinia
Pese ja leikkaa perunat lohkoiksi. Perunoita ei tarvitse kuoria. Laita uunipellille. Pirskota päälle öljyä ja mausta suolalla ja rosmariinilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.


Pinaattimuhennos
300g pakastepinaattia tai 500g tuoretta
pieni sipuli
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
suolaa
pippuria
Jos käytät tuoretta pinaattia, ryöppää n. 5 minuuttia kiehuvassa vedessä. Valuta vesi pois ja hienonna pinaatti.
Hienonna sipuli. Sulata rasva kasarissa. Jos käytät pakastepinaattia, sulata pinaatti rasvassa. Kuullota pinaattia ja sipulia. Ripottele päälle jauhot ja kaada kerma joukkoon. Anna kiehua viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. 

 Varaa lohimedaljonkeja/-pihvejä yksi/syöjä. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla, halutessa myös esim. kuivatulla tillillä.
Paista lohi voissa/öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.






Kommentit

Suositut tekstit