Lihapullia ja haudutettua kaalia

Lihapullia ja haudutettua kaalia


Tämän ohjeen olen napannut Tina Nordströmiltä. Olen printannut talteen näemmä vuonna 2004. Enää en löytänyt tätä ohjetta netistä mutta tässä on erityisen hyvät lihapullat lisukkeineen, maistuu niin arkena kuin viikonloppuna. Ohje neljälle:

Lihapullat:

400g nauta-sika jauhelihaa
3 viipaletta vaaleaa leipää
1½ dl maitoa
1 kananmuna
100g anjovista
½ dl hienonnettua purjoa
2 rkl karkeaa sinappia
suolaa ja pippuria

Haudutettu kaali:

puolikas valkokaali
1 rkl vehnäjauhoa
3 dl maitoa
2 rkl sulatettua (kirkastettua) voita
2 hienonnettua salottisipulia
1 dl hienonnettua persiljaa
suolaa ja pippuria


Ensin tein lihapullataikinan: kananmuna ja maito sekaisin kulhossa. Leivästä kuoret pois ja muruiksi sekaan turpoamaan. Anjovikset ja purjo pieniksi ja sekaisin muiden ainesten kanssa. Mausteeksi suolaa ja pippuria. Tällä kertaa tein tupla-annoksen, johon laitoin 1 purkin (125g) anjovista. Karkea sinappi loppui kesken, joten laitoin puolet dijon-sinappia. Maistuivat mainiolta näinkin.
Taikina saa levätä kymmenisen minuuttia, ennen kuin aletaan paistamaan. Pyörittelin kostutetuilla käsillä taikinasta pingispallon kokoisia pullia, niitä saa paistaa öljy-voiseoksessa kymmenisen minuuttia. Koska tuplasin taikinan, laitoin lihapullat 50-asteiseen uuniin pysymään lämpimänä sitä mukaa kun valmistuivat.

Kaali suikaleiksi ja öljy-voiseokseen ruskistumaan. Päälle ripotellaan jauhot, ja maito sekä sulatettu voi perään. Kaali pehmenee noin kymmenessä minuutissa, minkä jälkeen maustetaan suolalla ja pippurilla sekä käännellään joukkoon sipuli ja persilja.

Maistuu mainiolta seuraavanakin päivänä lämmitettynä.




Kommentit

Suositut tekstit