Paistetut muikut
Paistetut muikut ja perunamuusi, nopea ja helppo ruoka vaikka arki-iltaan.
800 g muikkuja
1½ dl ruisjauhoja
1½ tl suolaa
valkopippuria
1 kg muusiperunaa
3 rkl voita
1 tl suolaa
3-4 dl täysmaitoa
Poista muikuista pää ja niiden mukana sisälmykset.
Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kieritä muikut jauhossa ja paista voissa pannulla molemmilta puolilta. Pidä lämpimänä 50-asteisessa uunissa.
Valmista perunamuusi: kuori ja puolita perunat. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja lisää kattilaan voi ja suola.
Kun voi on sulanut, muusaa perunat survimella. Lisää lämmitetty maito vähitellen samalla perunoita survoen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kommentit
Lähetä kommentti