Nopea bolognese hirvestä

Näin harvemmin käy, mutta illan ruoka ei ollut vielä aamulla selvillä. Kauppareissulta pelasti pakastimessa ollut pussi hirven jauhelihaa. Keittiövaaka huusi uusia paristoja, joten jäi punnitsematta, mutta arvelisin että jauhelihaa oli noin 600g.

Tein sulaneesta jauhelihasta pastakastikkeen, johon käytin:

1 sipuli
1 porkkana
1 rkl oliiviöljyä
600g (hirven) jauhelihaa
1 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
3 tlk (á 400g) tomaattimurskaa
kuivattua rosmariinia, timjamia, basilikaa maun mukaan






Kuori ja hienonna sipuli ja pilko kuorittu porkkana pieniksi. Kuullota öljyssä noin kymmenen minuuttia, kunnes sipuli ja porkkana pehmenevät.


bolognese hirvestä




Lisää pannulle jauheliha ja ruskista. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Lisää joukkoon tomaattipyre ja -murska. Sekoita ja mausta kuivatuilla yrteillä. Kippasin pannulle noin teelusikallisen rosmariinia, timjamia ja basilikaa.

Keitä ainakin puoli tuntia, mitä pidempään sen parempi.
Seuraksi keitin rigatoni-pastaa.

Kommentit

Suositut tekstit