Hiillostettua siikaa ja paistettuja juureksia


Osallistuin jokin aika sitten ruoanlaittokurssille, jossa kokattiin ranskalaista ja italialaista ruokaa. Tämä hiillostetun siian ohje on sieltä Tein tätä kotona heti kurssin jälkeisenä viikonloppuna, niin hyvää se oli. Kalan kanssa tarjolla on valkoviini-kermakastiketta ja paistettuja juureksia ja sieniä.

paistettuja juureksia


Valmista ensin kastike. Kastikkeeseen tarvitaan:

2 salottisipulia
1 rkl voita
2½ dl valkoviiniä
2½ dl kalalientä
2½ dl kuohukermaa
suolaa
halutessa mustapippuria

Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulia voissa kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan valkoviini ja kalaliemi ja keitä, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet alkuperäisestä.

Lisää kattilaan kerma ja keitä kunnes kastike on hieman saostunut. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi. Kuohkeuta sauvasekoittimella juuri ennen tarjoamista.

Paistetut juurekset:

2 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 rasia siitakesieniä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Kuori juurekset ja leikkaa tikuiksi. Paista juureksia voissa pannulla 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä napakoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Viipaloi siitakesienet ja paista pannulla parin minuutin ajan. Mausta suolalla.

Kalaa tarvitaan:
600 - 800 g nahallisia siikafileitä
suolaa

Leikkaa suomustetut siikafileet annospaloiksi. Kuumenna valurautapannu hyvin kuumaksi ja ripottele pannulle suolaa. Aseta siikafileet pannulle nahkapuoli alaspäin ja hiillosta hetki. Käännä fileet ja paista vielä hetki, kala saa jäädä kuitenkin sisältä meheväksi.

Tarjoa siika valkoviini-kermakastikkeen ja paistettujen juuresten ja sienten kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit