Tomaattibruschetta


Tämän bruschetta-alkupalan ohjeen otin täältä. Muutin alkuperäistä ohjetta hieman: tuplasin valkosipulin määrän. Meillä tästä määrästä tehdään kahdeksan leipäpalaa, alkupala neljälle. Meidän leiville laitetaan kyllä reilusti tomaatti-basilikatäytettä, kyllä tästä vähän useammallekin saisi.

bruschetta



Ainekset:
n. 700 g tomaattia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl basamicoa
8 basilikanlehteä
1 tl suolaa (lisää maun mukaan)
mustapippuria maun mukaan

Ciabatta tai muu vastaava vaalea leipä
oliiviöljyä

Alkuperäisessä ohjeessa käytetään koshersuolaa. Koshersuola on tavallista suolaa karkeampaa mutta ei aivan niin karkeaa kuin merisuola.

Tee tomaattien päälle ristiviillot veitsellä. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä ja kuori, kun ne ovat vähän jäähtyneet. Poista siemenet ja purista tomaateista suurin osa nesteestä pois. Pilko tomaatit.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna basilikanlehdet.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin pariksi tunniksi.

Viipaloi leipä ja sivele viipaleet toiselta puolelta oliiviöljyllä. Aseta viipaleet leivinpaperin päälle pellille öljyllä sivelty puoli alaspäin, ja paista 230-asteisen uunin ylätasolla 5-6 minuuttia.

Aseta leipäviipaleet öljytty puoli ylöspäin ja lusikoi leiville tomaattitäytettä juuri ennen tarjoilua.





Kommentit

Suositut tekstit