Routapaisti


Routapaisti on helppo valmistaa, pakasteesta liha suoraan 80-asteiseen uuniin. Aikaa tähän pitää kylläkin varata, paistoaika on jopa yli 10 tuntia. Sen jälkeen paisti marinoidaan mausteliemessä useamman tunnin ajan. Itse laitoin paistin uuniin päivällä ja mausteliemeen yöksi.

Kuvassa hirven paisti juuri uunista tulleena.

Routapaisti hirvestä


Muutaman tunnin kuluttua, kun liha oli sulanut riittävästi, työnsin lihaan paistolämpömittarin. Otin paistin uunista, kun mittari näytti 64 astetta.

Mausteliemeen tuli:

2 l vettä
1 dl merisuolaa
½ dl sokeria
4 laakerinlehteä
8 katajanmarjaa
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl kokonaisia valkopippureita
nippu tuoretta timjamia

Kaikki ainekset kattilaan, kiehautus ja jäähdytys.

Kun paistimittari näyttää haluttua lämpötilaa, paisti pois uunista ja mausteliemessä jääkaappiin 10-12 tunniksi.

Paistin voi syödä vaikka ruisleivän päällä. Meillä se tarjottiin valkosipuliperunoiden ja paistettujen juuresten kera.



Routapaisti hirvestä


Kommentit

Suositut tekstit