Kanaa ja pähkinöitä kiinalaisittain

Uusimmasta Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä (02/2017) ensimmäisenä kokeiltavaksi päätyi ohje Kanaa ja pähkinöitä. Olen tehnyt aiemmin Kanaa kung pao vanhemmasta vuosikerrasta löytyvällä ohjeella, joka löytyy myös täältä. Tämä uudempi vaatii vähän enemmän vaivaa, kun kasvikset ja kana uppopaistetaan rypsiöljyssä. Lopputulos sai kuitenkin perheeltä kovasti kehuja.

Alkuperäinen ohje oli 2-4 henkilölle, joten tuplasin sen. Ohjeessa käytettiin kastikkeeseen ruusunmarjasosetta, sen korvasin kanaliemellä, ja kiinalaisen etikan sijaan käytin punaviinietikkaa.


Kanaa ja pähkinöitä kiinalaisittain


Ruokaan käytin

n. 700g broilerin filepihviä
4 porkkanaa
400g retikkaa
2 vihreää paprikaa
2 dl suolapähkinöitä
4tl maissitärkkelystä

Marinadi:
2 kananmunanvalkuaista
4 rkl kuivaa sherryä

Kastike:
2 dl kanalientä
8 rkl punaviinietikkaa
4 rkl ketsuppia
4 rkl tummaa kiinalaista soijakastiketta
2 rkl tulista chilikastiketta
8 rkl ruokosokeria

Uppopaistamiseen:
n. 5 dl rypsiöljyä


Broilerit paloittelin suupaloiksi ja laitoin kananmunanvalkuaisesta ja sherrystä sekoitettuun marinadiin. Jääkaappiin marinoitumaan noin puoleksi tunniksi.

Kastikkeen ainekset sekoitetaan keskenään ja keitetään noin kolme minuuttia, sitten sivuun odottamaan.

Porkkanat ja retikka kuoritaan ja pilkotaan kuutioiksi, samoin paprika kuutioiksi.

Öljy kuumennetaan kattilassa ja kasvikset paistetaan muutaman minuutin ajan muutamassa erässä. Nostin ne reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.




Broilerinpalat pois marinadista, maissitärkkelys ripotellaan päälle. Broilerit paistetaan myös öljyssä muutamassa erässä, noin neljän minuutin ajan.

Kastike kuumennetaan ja broileri, kasvikset ja pähkinät lisätään joukkoon. Halutessa päälle voi hienontaa korianteria, meillä se kuitenkin jäi pois. Tarjolle vielä lisää suolapähkinöitä.






Kommentit

Suositut tekstit