Uuniperunat kala- ja katkaraputäytteellä

Uuniperunoiden täytteet on helppo ja nopea valmistaa ja perunatkin kypsyy uunissa melkein kuin itsestään - vaikka sillä aikaa kun kuskaa lapsia harrastuksiin. 


Uuniperunat kala- ja katkaraputäytteellä



Suuria jauhoisia perunoita, 1-2/syöjä
suolaa
voita

Pese perunat hyvin. Kääri folioon. Ennen folion ummistamista, pistele perunat haarukalla ja ripottele päälle suolaa sekä nokare voita. Paista 175-asteisessa uunissa, 1-1½ tuntia koosta riippuen.

Katkaraputäyte
n. 200g katkarapuja
1 prk (200g) kermaviiliä
½ prk (n. 100g) ranskankermaa
ruohosipulia
ripaus chilimaustetta
suolaa
mustapippuria
Sulata katkaravut. Sekoita kermaviili, ranskankerma, katkaravut sekä mausteet. Annan maustua jääkaapissa perunoiden kypsymisen ajan.

Lohitäyte
200g lämminsavulohta. Myös kylmäsavu- ja graavilohi käyvä mainiosti.
1 prk (200g) kermaviiliä
½ prk (n. 100g) ranskankermaa
tilliä
suolaa
mustapippuria
Pilko lohi pieneksi.  Sekoita kermaviili, ranskankerma, kala sekä mausteet. Annan maustua jääkaapissa perunoiden kypsymisen ajan.

Tee kypsiin perunoihin viilto keskelle. Jos haluat, voit laittaa perunalle nokareen voita ennen täytteen laittamista. 


Kommentit

Suositut tekstit