Kalamurekepihvit kirjolohesta

Kalamurekepihvit kirjolohesta


Ensin tein kalapihveille kermaviilikastikkeen:
1 prk (200g) kermaviiliä
sitruunamehua
sinappia
tilliä
suolaa
mustapippuria

Mausteet kermaviilin sekaan, oikean suhteen löytää välillä maistellen. Sitruunamehua taisi minulla mennä pari ruokalusikallista, sinappia reilu teelusikka. Käytin tällä kertaa kuivattua tilliä.

Lohipihvit:

n. 500g kirjolohta
2 dl kermaa/maitoa
½ dl korppujauhoja
½-1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
sitruunamehua
mustapippuria
tilliä

Poistin kalasta nahan ja ruodot ja pyöräytin monitoimikoneessa pienemmäksi. Joukkoon muut ainekset, paitsi kerma, ja lyhyt pyöräytys sekaisin. Kerman kaadoin joukkoon viimeisenä, ohuena nauhana koneen pyöriessä. Jos taikina tuntuu liian löysältä, siihen voi lisätä vielä korppujauhoja. Taikina hetkeksi kylmään, annoin levätä puolisen tuntia. 

Pihvit paistoin lettupannulla, sille on helppo annostella sopiva annos lusikalla. Muuten taikinasta voi muotoilla sopivan kokoisia pihvejä kostutetuin käsin. Aluksi voi paistaa pienen koenokareen, josta maistaa kaipaako taikina lisää mausteita. Valmiit pidin lämpimänä 50-asteisessa uunissa, lautasella folion alla. Seuraksi perunamuusia, kermaviilikastiketta ja salaattia.


Kommentit

Suositut tekstit