Enchiladat jauhelihasta


Googletin enchiladojen ohjeita ja halusin erityisesti löytää omatekoisen kastikkeen ohjeen, vaihtelua purkkikastikkeille. Löysin eri ohjeita, joissa käytetään chilimaustetta/-jauhetta mutta päätin kokeilla laittaa tuoretta vihreää chiliä. Eipä ollut ollenkaan huono kokeilu.



Enchiladat jauhelihasta


Kastike

3rkl öljyä
2 rkl jauhoa
500 ml kanalientä
300g paseerattua tomaattia
pari vihreää chiliä
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl juustokuminaa
½ tl suolaa

Kypsennä kattilassa jauhoja öljyssä noin minuutin ajan. Lisää kanaliemi vispilällä koko ajan sekoittaen, jotta jauho ei jää paakkuiseksi. Lisää myös paseerattu tomaatti, hienonnettu chili ja mausteet. Anna kiehua viitisentoista minuuttia välillä sekoittaen.
Jos haluaa vähemmän tulisen kastikkeen, chilistä voi poistaa siemenet ja lisätä chiliä vähitellen, välillä maistellen. Itse laitoin n. 1½ chiliä siemenineen, tuntui maistellessa sopivan tuliselta.

Itse enchiladoihin tarvitaan:
8-10 tortillalettua
500g jauhelihaa
1 iso sipuli
½ tl suolaa
mustapippuria
150g juustoraastetta (cheddar)

Tarjoiluun:
ranskankermaa
halutessa salsaa

Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
Minulla oli kastiketta varten ostettuna 500g paseerattua tomaattia, lorautin yli jääneet täytteen sekaan.

Pehmennä tortillalettuja mikrossa n. 30 sekuntia. Kaada hieman kastiketta uunivuoan pohjalle. Jaa täyte letuille, rullaa ja asettele vuokaan. Päälle loput kastikkeesta ja juustoraastetta.

Enchiladat jauhelihasta
Valmiina uuniin.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Annoksen päälle vielä ranskankermaa ja lisukkeeksi vihreä salaatti.
Lapset halusivat vielä annoksen päälle salsaa, ensi kerralla voisi siis kokeilla lisätä kastikkeeseen vielä chilin tai kaksi. Maistui koko perheelle!

Kommentit

Suositut tekstit